5 λόγοι που κάνουν τη νταντά πολύτιμη σύμμαχο για τη μαμά που δεν εργάζεται

Όταν η μαμά δεν εργάζεται, υπάρχει λόγος να προσλάβει μία νταντά; Φυσικά και υπάρχει. Κι όχι ένας, αλλά πολλοί! Στο Athens Home Services έχουμε μιλήσει με εκατοντάδες μαμάδες, έχουμε βοηθήσει πάρα πολλές να προσλάβουν την κατάλληλη νταντά κι έτσι γνωρίζουμε πολύ καλά το θέμα.

Διαβάστε λοιπόν γιατί είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας να έχετε μία νταντά στο σπίτι.

  1. Θα έχετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Πολλές μητέρες που δεν εργάζονται φροντίζουν τα παιδιά τους 24 ώρες το 24ωρο. Δεν έχουν χρόνο ούτε καν για ένα ντους χωρίς να τις φωνάζει κάποιο παιδί ή χωρίς την αγωνία μην τραυματιστούν την ώρα που δεν είναι μαζί τους. Όλες γνωρίζουμε ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ. Μία νταντά μπορεί να φροντίζει τα παιδιά όταν η μητέρα χρειάζεται κάτι απλό, όπως λίγο χρόνο να κάνει ένα μπάνιο ή να πάει στο σούπερ μάρκετ. Μπορεί να είναι το δεξί χέρι της μαμάς και να βοηθάει στις υποχρεώσεις που έχουν σχέση με τα παιδιά, έτσι ώστε η μαμά να έχει το χρόνο και το κουράγιο να περάσει καλά με τα παιδιά της, να παίξει μαζί τους, να έχει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά της.

  1. Θα έχετε χρόνο και για εσάς

Το μεγάλωμα των παιδιών κι η φροντίδα του σπιτιού είναι οι προτεραιότητες για μία μαμά που δεν εργάζεται. Σπανίως βρίσκει χρόνο να αφιερώσει στον εαυτό της. Μία νταντά, ακόμα κι αν είναι μερικής απασχόλησης, μπορεί να αποφορτίσει την κατάσταση και να δώσει στη μαμά λίγο χρόνο για να φροντίσει τον εαυτό της, και να περάσει όμορφα με τον σύντροφό της και τους φίλους της. Σας αξίζει, αξίζει σε όλες τις μητέρες. Μην ξεχνάτε ότι η μητρότητα δεν σας κάνει λιγότερο γυναίκα.

  1. Δεν χρειάζεται να τα καταφέρετε όλα μόνη σας

Αρκετές φορές παππούδες ή άλλοι συγγενείς μένουν με το ζευγάρι ή ζουν πολύ κοντά, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθούν στο μεγάλωμα των παιδιών. Πολλές μαμάδες δεν μπορούν να έχουν αυτή τη βοήθεια, ή επιλέγουν να μην την έχουν. Σε άλλες περιπτώσεις ή σε μονογονεϊκές οικογένειες, οι μαμάδες μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους.

Στα Αγγλικά λένε “it takes a village to raise a child”, χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί. Πριν από χρόνια, πολλές γυναίκες συμμετείχαν στην ανατροφή των παιδιών και μπορεί να μην ήταν συγγενείς, αλλά γειτόνισσες, άνθρωποι εμπιστοσύνης που ήξεραν πόσο ανάγκη είχε η μάνα τη βοήθεια, έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης να αναλάβει τα παιδιά της όταν εκείνη δεν μπορούσε να είναι δίπλα τους.

Μία μητέρα πρέπει να θυμάται ότι δεν είναι superwoman.

Ένα χέρι βοηθείας είναι πάντα πολύτιμο. Μία νταντά μπορεί να μην είναι συγγενής, αλλά η κατάλληλη νταντά μπορεί να γίνει μέλος της οικογένειάς σας και μάλιστα με τους δικούς σας όρους. Μπορεί εκείνη να πάει τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, να τα κρατήσει για να βγει ένα βράδυ η μαμά κι ο μπαμπάς. Μπορεί να καλύπτει τα κενά. Να πάει το ένα παιδί στο κολυμβητήριο ενώ εσείς την ίδια ώρα με το άλλο παιδί πρέπει να είστε στο μπαλέτο. Να αναλαμβάνει καθήκοντα όταν εσείς χρειάζεται να είστε κάπου αλλού ή να κάνετε κάτι άλλο. Συμβαίνει να κοιμάται το ένα παιδί ή να έχετε εσείς πυρετό, αλλά να πρέπει να πάρετε το άλλο παιδί από την προπόνηση ποδοσφαίρου. Η νταντά μπορεί να δώσει λύσεις.

Είναι δεδομένο ότι αγαπάτε τα παιδιά σας πολύ, αλλά δεν είστε δισυπόστατη, όσο σούπερ-μαμά κι αν είστε.

  1. Είναι ο καλύτερος σας σύμμαχος

Εάν δεν έχετε ή δεν θέλετε βοήθεια από συγγενείς και φίλους, η κατάλληλη νταντά σας βοηθά στην ανατροφή των παιδιών, τηρώντας τους κανόνες και ακολουθώντας τις αρχές με τις οποίες πιστεύετε ότι θα μεγαλώσετε σωστά τα παιδιά σας. Δεν σας αντικαθιστά, σας βοηθά, σας συμπληρώνει. Αυτό γίνεται σαφές από την αρχή κι έτσι με τη βοήθειά μας επιλέγετε τον άνθρωπο που σας ταιριάζει, που καλύπτει τις ανάγκες σας και στον οποίο θα εμπιστευθείτε έναν ρόλο εξαιρετικά σημαντικό για ολόκληρη την οικογένεια.

Μία νταντά δεν είναι πολυτέλεια ούτε για τις εργαζόμενες μητέρες, ούτε για εκείνες που μένουν στο σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Είναι ανάγκη στην εποχή μας, που όλοι τρέχουμε και δεν έχουμε χρόνο, που τα παιδιά έχουν τόσες πολλές δραστηριότητες. Η παρουσία της στο σπίτι, σας κάνει πιο αποτελεσματική και πιο χαρούμενη. Κάνει τη ζωή σας καλύτερη!

  1. Θα έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντα σας

Το γεγονός ότι δεν εργάζεστε δε σημαίνει ότι δεν έχετε ενδιαφέροντα ή χόμπι. Μπορεί επίσης να είστε μέλος σε έναν σύλλογο, να προσφέρετε εθελοντική εργασία σε μία οργάνωση, έναν σύλλογο, μία ομάδα. Μπορεί η κοινωνική προσφορά να σας γεμίζει ή μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποιο σεμινάριο που απλώς σας ενδιαφέρει ή που θα φανεί χρήσιμο σε μία μελλοντική δουλειά, όταν τα παιδιά μεγαλώσουν. Ό,τι και αν είναι, λίγες ώρες  μέσα στην εβδομάδα για τον εαυτό σας είναι πολύτιμες. Μία καλή νταντά μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό χωρίς ενοχές και ανησυχίες για το τι συμβαίνει στο σπίτι όταν απουσιάζετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε βοήθεια με τα παιδιά.

Μπορούμε να σας ακούσουμε και να δούμε μαζί ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σας. Συχνά, οι πελάτες μας, όταν μας εξηγούν τι θέλουν, συνειδητοποιούν ότι οι πραγματικές τους ανάγκες είναι λίγο διαφορετικές από αυτές που πίστευαν αρχικά. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε με προσοχή τον κατάλληλο άνθρωπο για τη φροντίδα των παιδιών σας.

Tags:
remove_action( 'template_redirect', 'wpcf7_cleanup_upload_files', 20 );